MAJOR LEVENTE

MAJOR LEVENTE - Leventét sokan a magazinok vagy hetilapok “kis színes” rovatából ismerik, ahol sokan igyekeztek már bemutatni ...

Leventét sokan a magazinok vagy hetilapok “kis színes” rovatából ismerik, ahol sokan igyekeztek már bemutatni az abasári iskolaigazgatót, aki nem átall gördeszkára pattanni, ha a gyerekek érdeke úgy kívánja. Pedig Major Levente sokkal több ennél. Szőlőben és borban elhivatott, egyenes és határozott ember. Borai 2013 óta kerülnek a nagyközönség elé. Kifejezetten hosszan érlelhető, manapság héjon erjesztett, természetű borokat készít és kínál. Komoly potenciál, minden szempontból. Abasár környéke remek termőhely, méltatlanul nézi az arra utazót ma is parlagon lévő nagyobbik része. Andezit, andetittufa, piroklasszit az alap, amire agyagos rétegek kerültek. A szőlő számára a többnyire deli kitettségű ültetvények kiváló adottságokat kínálnak.

3261 Abasár, Sport u. 1.
Tel.: +36 20 578 9379
E-mail: majorlev@gmail.com
http://www.leventewine.hu/

 

Cibike Olaszrizling 2017

Ez a bor most kezd el igazán élni. Nemes ízei már a múlt évi kóstolásokon is megmutatkoztak, mostanra még gömbölyűbb, teltebb és simább lett. Héjon erjedt így a tapintási érzete erőteljes, de sima. A bor csupa szőlő, minden porcikájában.

 

Sár-hegy Olaszrizling 2013

Intenzív, tiszta illat sok mezei virág és némi keserűmandula illattal. Ezek a jegyek az ízben is megtalálhatók, jó savak és kifogástalan egyensúly társasá­gában. Közel tíz évesen is remekül tartja magát, a kis cukor jól áll neki.

 

Pusztaparlag, Sár-hegy Kékfrankos 2017

Illatban intenzív, fűszeres karaktert mutat. Kóstolva egy kifogástalan savgerincet és ehhez érett tanninokat találunk. Egyensúlya példaértékű, ez nem zárja ki, hogy testességét közepesnek találjuk. Ebből viszont az is adódik, hogy a bor kifejezetten elegáns, lecsengése jelenleg közepesen hosszú. Koncentrált és utóízében gyümölcsös.