
Páger Mátyás mindössze két hektáron gazdálkodik, de borainak híre jó messzire jutott már. Természetes borkészítés, a szőlő maximális tisztelete, határozottság és tiszta, egyértelmű borok. Mondhatnánk, hogy ez minden magára valamit adó pincészetnél a nemzeti minimum kellene, hogy legyen, de tudjuk: nehéz út vezet még idáig. Páger Mátyás viszont valamit nagyon jól fogott meg a borkészítés útján. Komoly jövő áll előtte és a borai előtt.
3035 Gyöngyöspata, Alsó vári pincesor 13.
Tel.: +36 30 682 3386
E-mail: pager.matyas@dh.hu
https://pager.wineshop.hu/
Szürkebarát 2019
Részben héjon erjesztett alapanyag. Ezt már illatában és ízében is érezzük, de csak a jó oldalát. Rengeteg szőlős jegy az illatban, finom tapintás a nyálkahártyán. Imádnám egy házi körtés pite mellett. Persze önállóan is öröm a fogyasztása.
Kékfrankos 2019
A Gereg dűlőből származó alapanyag ritka komoly koncentrációt mutat. Szinte valamiféle ős-erőt érezni ebben a kékfrankosban. Nem eleganciája, sokkal inkább tiszta, természetes karaktere teszi igazán vonzóvá. Mátra is, kékfrankos is, jó bor is.
Cabernet franc 2019
Dús, telt bor. Nem túl hosszadalmas áztatás után került nagy hordóba, ami kerekítette amúgy nem kevés tanninját. Remek alapanyag sok erdei gyümölcs és csokoládé aromával. Telt és mégis savai vezetik az ízképét. Hosszú és nagyon fiatal bor.