Nem mindenki van tisztában azzal, hogy a jó savak a barátaink. Ne féljünk a savaktól! De hogyan is érezzük a savakat a szájban? Mit várhatunk el a savaktól? Valójában nagyon egyszerű elkülöníteni a bor kóstolásakor a savérzetet a borhoz kapcsolódó valamennyi egyéb alkotóelemtől. Minél erőteljesebben beindul a nyálképződés a szájunkban,...
Chardonnay és pinot noir. Mit tud ez a két szőlőfajta, amiért ilyen keresett és népszerű lett a világban? Érdekes módon hiába van köztük közvetlen szülő-utód kapcsolat, hasonlóságaik mellett sok eltérő tulajdonságuk is van. A chardonnay például remekül alkalmazkodik a legkülönfélébb klimatikus adottságokhoz, ezzel szemben a pinot noir a legkevésbé sem...
Eger borai – Folytatjuk a borkóstolást, mégpedig egyik kedvenc borvidékünkkel Sokan járják borvidékeinket, mégsem jut el mindenkihez a hazai borok legjava. A Pasaréti Közösségi Házban már bemutatkozott a Mátra, Somló, Tokaj borászainak egy jelentős része. Most Eger borai következnek! Eger borvidékeink között különleges szerepet tölt be. A régészek véleménye megoszlik a...