Húsvét és pohár

Húsvét és pohár
Sokunk számára visszatetsző, amikor karácsony, vagy húsvét közeledtével kellemes ünnepeket kívánnak egymásnak az ismerősök. Szinte fáj a szocialista nagyüzemi létből itt ragadt, semmitmondó fordulat. Aki az Úr Jézus keresztáldozatát látja a húsvéti három napban, az elsősorban az emlékezést és hálát engedi beférkőzni ezekbe a napokba. Ami persze telhet kellemesen is, de a lényeg bennünk van, és többnyire ezúttal sem látható. A látható jegyek egészen másról szólnak.

Idén biztosan nem kell a gyerekek nyuszifészkeit a hó alól kiásni, de azért jó, ha szívmelengető borokkal is készülünk az ünnepekre. Húsvéti előrejelzéseink szerint idén a szekszárdi borok lesznek azok, amelyek a bárány mellett a legjobban ízlenek majd. Most rendhagyó módon ezúttal néhány kedvenc húsvéti receptemmel állok elő.

Rozmaringos báránygerinc – ahogy én szeretem

Hozzávalók 4 személyre:
1200 g báránygerinc.
A pácléhez: olívaolaj, méz, friss bazsalikom, fokhagyma, rozmaring, bors, kakukkfű, kadarka. Sózni csak közvetlenül sütés előtt célszerű! A roston sült zöldségekhez bármit használhatunk, amit a család is szívesen fogyaszt, pld. paradicsom, gomba, cukkini, padlizsán, paprika, kelbimbó, vékonyra szeletelt zeller stb.

Tovább a  Magyar Nemzetben megjelent cikkre!