
Jogász és az első hazai WSET diplomás. Ruszton 1997 és 1999 között folytatta tanulmányait.
1995 óta a tizenhat éven keresztül megjelenő Borkalauz és számos más borral, gasztronómiával kapcsolatos könyv szerzője, szerkesztője és kiadója. Férjével, dr. Rohály Gáborral – 2022-ben bekövetkezett halálig – követte nyomon a hazai borvilág alakulását. Kóstolási tapasztalatai, jegyzetei több mint 30 éve segítik a kóstolás és a borok szerelmeseit.
2020-ig tanított az 1991-ben általuk alapított első hazai, borismeretre és borkóstolásra szakosodott oktatási intézményben, a Borkollégiumban.
A borkultúra terjesztésének elhivatott úttörőjeként tudásvágyó amatőrök, magyarországi borászatok sok-sok munkatársa, családtagja sajátította el az elmúlt években kóstolópadomnál a világ és Magyarország teljes körű borismeretét. Mindig törekedtem arra, hogy utat mutatva a fiatal borászgenerációknak is, megtaláljam a tökéletes egyensúlyt tradíció és haladás között.
Az Óbudai Egyetem c. egyetemi docense. Cikkei számos hazai bor és gasztronómiai tárgyú szaklapban, magazinban jelennek meg.
Többek között az alábbi műveket jegyzi:
Borkalauz 1995–2010-11. Tizenhat évjárat szerzője, szerkesztője, kiadója
Wineguide Hungary 1996-2008, 2023
Borkalauz 2022 – szerző, szerkesztő, kiadó
Borok Könyve – Kossuth Kiadó 1996 – szerző
Magyar Borok Könyve – szerző, szerkesztő, kiadó
Terra Benedicta – Tokaj and beyond – szerző, szerkesztő, kiadó
Terra Benedicta – Áldott föld – szerző, szerkesztő, kiadó
Bortankönyv 1. és 2. szerző, szerkesztő, kiadó
Ételekről és borokról – szerző, szerkesztő, kiadó
munkatárs az „Oxford Companion to Wine” (Jancis Robinson, Oxford University Press), „World Atlas of Wine” (Johnson – Robinson, Octopus Publications) és a Grapevines (Robinson, Harding, Vouillamoz: Wine Grapes, 2012, Allen Lane) c. köteteknél.