Ne féljünk a savaktól! – ültetett kóstoló, sav-tréning
22 000 Ft
Az ízek és érzetek együtt alakítják ki a borról alkotott véleményünket. A borvidékek, klimatikus adottságok függvényében változik a borok savérzete. Ezt a témát járjuk körül sok szép borral és egy kis egyedi sav-tréning során.
Hogyan érezzük a savakat a szájban? Mit várhatunk el a savaktól?
Valójában nagyon egyszerű elkülöníteni a bor kóstolásakor a savérzetet a borhoz kapcsolódó valamennyi egyéb alkotóelemtől. Minél erőteljesebben beindul a nyálképződés a szájunkban, annál erőteljesebb a bor savtartalma. Igaz ugyanakkor az is, hogy analitikai értelemben véve kevés sav is lehet kellemetlen, viszont egy magasabb savértékhez is kapcsolódhatnak ragyogó ízek és érzetek. Ez a rövid sav-tréning lényege.
Leírva mindez elég egyszerűnek hangzik, de nem biztos, hogy a kóstolásra kerülő borokban mindezt ugyanígy fogjuk érezni. Miért is? Mert ízek és érzetek együtt alakítják ki a borról alkotott véleményünket. A borvidékek, klimatikus adottságok függvényében változik a borok savérzete. Ezt a témát járjuk körül sok szép borral és egy kis egyedi sav-tréning segítségével.
Helyszín: Budapest II., Pasaréti út 14.
Időpont: 2025. április 28. hétfő 18.00