Sokan beszélnek borról, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van a használt kifejezések valódi tartalmával.
A sok, de üres fecsegés itt sem a tudás bizonyítéka. Viszont hasznos, ha van egy olyan összeállítás, ahol a leggyakrabban előforduló szakkifejezéseknek, borral-gasztronómiával foglalkozó fogalmaknak utána lehet nézni. Ezt a célt szolgálja a Tudástár rovatunk. Anyagok, rövid magyarázatok segítenek eligazodni a borok világában. Ahhoz, hogy meggyőzően tudjunk érvelni is, bor dolgában, sokszor úgy érezzük, hogy egy forrás nem elegendő a kellő ismeretek megszerzéséhez. Valóban érdemes néha több cikket is elolvasni ahhoz, hogy használható véleményt alakíthassunk ki.
Tudástár
Syrah vagy Shiraz?
Számos borkóstoló és bor-ínyenc vallja, hogy az a bor, amiben nincs egy kis izgalom, fabatkát sem ér. Beszélhetünk egyensúlyról, összhatásról, tökéletes arányokról és harmóniáról, ha egy bor unalmas, köszönik, nem kérik. Talán valahol ebben a körben kell keresgélnünk a syrah titkának nyitját. Syrah vagy Shiraz? Igen, jó kérdés. Minden alkalommal